O bulgure sa veľa dozviete v časopise Dobroty Zima 2013-14. Nájdete tu aj recept na slivkovo-pomarančový bulgur na str. 8.
Využitie:
- rizoto - použite bulgur namiesto ryže a...
2,76 €
Doprava 2,99 €,Na sklade
Garantovaný nákup z Najlekaren.eu.
Zoradiť:
Odporúčané ponuky (3)
Na sklade • 1 variant3,42 €91 % • 625×Udržateľný e-shopĎalšie informácie
O bulgure sa veľa dozviete v časopise Dobroty Zima 2013-14. Nájdete tu aj recept na slivkovo-pomarančový bulgur na str. 8.
Využitie:
- rizoto - použite bulgur namiesto ryže a...
O bulgure sa veľa dozviete v časopise Dobroty Zima 2013-14. Nájdete tu aj recept na slivkovo-pomarančový bulgur na str. 8.
Využitie:
rizoto - použite bulgur namiesto ryže a zmiešajte ho s obľúbenou zeleninou alebo s hubami;
plnka - bulgur nakombinujte napríklad s paprikou, restovanou cibuľkou, bazalkou a petržlenom;
polievka - bulgur pridávajte do polievky, napríklad namiesto cestovín, stačí ho vložiť do polievky pred ukončením varenia a povariť ho v polievke len 10 minút;
šalát - skúste zmiešať uvarený bulgur s avokádom, ľadovým šalátom, cícerom a balkánskym syrom, dochucujte soľou, korením a citrónovou šťavou;
kaša - namočte datle do horúcej vody, nechajte odstáť, potom pridajte ďalšiu vodu, priveďte do varu a následne prisypte bulgur, trochu škorice a varte 15 minút, po dovarení môžete pridať aj arašidové maslo pre krémovú konzistenciu.
Príprava bulguru je veľmi jednoduchá a podobná ako pri kuskuse. Väčšinou spotrebuje až trojnásobok vody a môžete ho buď variť 15 minút v kuse, alebo stačí len 5 minút a nechať ho dôjsť pod pokrievkou. Je možné ho nechať aj napučať zaliatím studenej vody. Napučanie trvá približne hodinu.
Bulgur je tradičným pokrmom na Blízkom východe. Používa sa hlavne na výrobu pilafov, kibbehov alebo šalátov. U nás je menej známy, aj keď nejde o exotickú surovinu. Využívame ho predovšetkým ako prílohu alebo ho dávame do plniek, fašírok a sekanej.
Špalda je celkom zabudnutý druh rozpadávajúcej sa pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov. Ide o veľmi odolnú a nenáročnú rastlinu. Okrem múky sa z nej vyrába napríklad alternatívna kávovina ako náhrada kávy.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilninovú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.
Pozrite sa, kde môžete produkt kúpiť:
Na sklade • 1 variant3,42 €91 % • 625×Udržateľný e-shopĎalšie informácie
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.